Hug Bug – nova epoha ili nastavak priče


Poznajemo li se? 🙂

Mi smo, Jelena i Nataša, dve mame koje su se upoznale na jogi za trudnice, rame uz rame prolazile lepote i izazove raznih faza roditeljstva i zajedno otkrile koliko dobrobiti nošenje bebe u marami ima i za bebu i za mamu. Zajedno smo odlučile da ovu novootkrivenu ljubav prema nošenju beba podelimo sa drugim roditeljima i pretvorimo u hrabri preduzetnički poduhvat – Hug Bug.

U početku je to bila samo entuzijastična ideja, bez mnogo promišljanja i biznis planova: birale smo i testirale prve materijale, krenula su prva šivenja i eksperimentisanja, i izazovna „troumljenja“ koju boju da odaberemo. I u toj radosti pokretanja nečeg novog sa ljubavlju, u tom šarenilu boja marama za nošenje, rodio se Hug Bug.

Prvi Hug Bug logo bio je prava slika naših preduzetničkih poduhvata: prvi logo je rukom nacrtao Natašin mlađi brat – pokušavajući da predstavi tu iskričavost i šarenilo u našim glavama i odabranim materijalima. A bubica je predstavljala bebu koju „grlimo“ svaki put kada je nosimo u marami. Uz sve to, Natašina prva beba, koja je i odrasla u Hug Bug-u – a kasnije nosila svoje lutke u baby Hug Bug-u – od rođenja ima nadimak Bubica. Naš logo, kao i naš proizvod, bio je sasvim ličan, sve svoje lične vrednosti, entuzijazam i znanja utkale smo u Hug Bug.

Sa radošću se sećamo uzbuđenja kada su pristizale prve porudžbine putem jednostavnog sajta koji smo same kreirale. Kako smo jurile da ih lično isporučimo mamama što pre i podučimo ih kako da u njih „umotaju“ sebe i svoje bebe za potpuno uživanje i nove avanture.

Jedna od naših prvih  korisnica, inače trostruka mama koja je svo troje dece nosila u Hug Bug marami je postala naša višegodišnja saradnica. Naš tim je kroz godine rastao, kako su naše marame „šarenile Srbiju“, kao što nam je poželela jedna zadovoljna korisnica.

Da se ne foliramo: imale smo teških trenutaka, baš – baš! Ali i podršku Univerzuma da je jedna uvek bila na visini zadatka kada bi druga „poklekla“; naše komplementarna znanja i slične vrednosti su nas nerazdvojivo vezale i pomogle da istrajemo već deset godina – koliko postojimo i uspešno radimo.

Hug Bug je postao nadaleko prepoznatljiv brend, posle godina i godina postojanosti i „šetanja“ na spokojnim, nošenim bebama. I iako danas postoje mnogobrojne društvene mreže i svi dobar deo dana provodimo gledajući u ekrane raznih formata, o Hug Bug-u se saznaje – i najčešće se kupuje – na preporuku prijatelja. Ovaj, rećićete, staromodni način širenja informacija, nešto je na šta smo ponosne.

A gde smo danas i šta dalje?

Znate da smo odlučile da „napustimo“ bubicu i šarena slova koja grli na našem veselom logotipu? „Zašto, pobogu, baš je slaaaadak?!”, kažete vi.

Zato što smo se odvažile! Što osećamo celim bićem da smo spremne za promenu, za novu fazu naših života i našeg posla.

Fazu u kojoj pokretač nije samo naš beskrajni entuzijazam i želja da nešto što je kvalitetno i dobro, i što nam je olakšalo i ulepšalo živote, podelimo i sa drugim mamama – ovo je faza u kojoj želimo da istaknemo sve ono što jeste Hug Bug: pouzdan, kvalitetan, praktičan, odlično dizajniran proizvod. Kao što smo nas dve nastavile da se razvijamo i učimo, i Hug Bug je evoluirao. Postao je prava mala proizvodnja, sa strogim kontrolama kvaliteta, sa još višim standardima kada je u pitanju i šivenje, i krojevi, i materijali, detaljna uputstva za upotrebu, odziv i komunikacija sa našim korisnicima. Razvile smo neposredan i prisan odnos sa korisnicima pružajući im kompletnu podršku i objašnjenja vezana za vezivanje marame, nameštanje i nošenje bebe.

Novi vizuelni identitet za Hug Bug ne znači samo novi logo na maramama i drugim proizvodima.
Hug Bug već dugo nisu samo marame – Hug Bug su i majice za dojenje, haljine za trudnice i dojilje, ogrlice i glodalice za mame i bebe, Hug Bug je usluga savetovanja kako da bezbedno i ispravno nosite svoju bebu, Hug Bug su i bezbrojne radionice, salsa sa bebama u marami, savetovanje i druženja.

Hug Bug je prerastao u čitav jedan pokret za promociju nošenja i dojenja, jer nam je stalo da drugim mamama pomognemo da budu zadovoljne i sa više samopouzdanja, a stalo nam je i da se sve naše bebe razvijaju bezbrižno i spokojno. Da se među njima – i nama – razvija bliskost.

Iznad svega, pri izradi svakog novog proizvoda, na prvo mesto stavljale smo bezbednost proizvoda i vrhunski kvalitet materijala od kojih je napravljen, ne zanemarujući praktičnost i izgled: boje i krojeve.

Ovo je faza u kojoj sarađujemo sa guruima – profesionalcima: dizajnerima, krojačima, stolarima, veb developerima i community menadžerima. Gurue sa kojima sarađujemo biramo vođene osećajem i srcem – kako to mame najbolje umeju – jer svako od njih uliva deo sebe u naše nove proizvode, našu dalju priču, novu epohu.

Sve ove vrednosti iza kojih stojimo oličene su u našem novom izgledu. On simbolizuje bebu koja se meškolji i gnezdi u maminom stomaku i u marami, bezbedna i ušuškana. Ponosno vam predstavljamo novi Hug Bug logo i naš celokupni novi vizuelni identitet, sa još lepšom paletom boja koje možete birati, sigurne da birate kvalitetan i pouzdan proizvod koji traje!

Sa ljubavlju vaše
Nataša i Jelena,
Dve mameUtisci mame Tamare
Utisci mame Tamare